Sucul “inimii”: lămâie cu usturoi. O combinație puternică între usturoi, lămâie și apă, o rețeta miraculoasă și ușor de preparat care îți scade colesterolul și îți ține inima sănătoasă. Descoperă și tu puterile vindecătoare ale ‘Elixirul inimii’, un tratament naturist remarcabil cu tradiție de sute de ani în medicina populară nemțească.

Acest tratament ieftin și sănătos, având la baza lămâia și usturoiul, ar trebui urmat o dată pe an. Are un efect detoxifiant și de curățare, reintinerind organismul din interior.

Unul din aspectele de bază pentru care este atât de apreciat în medicina populară este efectul sau în scăderea colesterolului, dar și în menținerea sănătății inimii și a tensiunii arteriale optime.

Rețeta elixir cu lămâie și usturoi

Ingrediente

  1. 30 de căței de usturoi (optează pentru usturoiul bio sau cel cumpărat de la țărani)
  2. 5 lămâi organice (se vor folosi cu tot cu coajă)
  3. 1 litru de apă (preferabil cât mai pură, apă de izvor sau apă plata de calitate bună)

Mod de pregătire

Curăță cățeii de usturoi și taie lămâile în jumătăți sau sferturi, fără a le curăța însă de coajă.
Pune ingredientele într-un blender și mărunțește-le până când obții un piure.
După aceea, fierbe conținutul într-o oală (sau cratiță) în care ai turnat 1 litru de apă.
Atenție! Este esențial să fiarbă doar pentru o perioadă scurtă de timp.
Trebuie să dea doar într-un clocot și, imediat după ce a început să fiarbă, se ia de pe foc și se lasă să se răcească lent, în mod natural.
După ce s-a răcit și a ajuns la temperatura camerei, pune băutura în sticle sau borcane de sticlă și păstreaz-o în frigider.
Consistența băuturii ar trebui să fie cea a unui lapte condensat, dens.
Se consumă jumătate de cană (sau o ceașcă) de băutură cu lămâie și usturoi 1 dată pe zi, cu 2 ore înainte sau după masa principala, timp de 3 săptămâni consecutive. Agită băutura înainte de a o servi.

După 3 săptămâni în care ai consumat zilnic o porție mică din această băutură, urmează o pauză de 7-8 zile în care nu vei mai consumă deloc băutura.

După această pauză de aproximativ o săptămâna, prepară rețeta din nou și consumă iarăși jumate de cană de băutură zilnic, timp de 3 săptămâni. Nu trebuie să îți griji din cauza mirosului neplăcut al usturoiului.

Această băutură terapeutică poate fi consumă cu ușurință, fără a strâmbă din nas din cauza mirosului de usturoi. Lămâia și usturoiul au ambele arome puternice, iar gustul de usturoi este neutralizat de sucul și coaja de lămâie.

Recapitulativ, schema de tratament:

  1. prima perioadă de 3 săptămâni în care se consumă zilnic o ceașcă de băutură
  2. PAUZĂ 7-8 zile
  3. a două perioadă de 3 săptămâni în care se consumă iarăși zilnic o ceașcă de băutură